טיפים

כאן ארכז מס’ טיפים מהניסיון הרב שצברתי! הטיפים יסייעו הן לקריינים והן לאנשים המעוניינים לשכור שירותי קריינות.

והטיפ הראשון: עבודת הקריין מהי?

לשמחתי הרבה, אנו שומעים יותר ויותר קולות מגוונים ברחבי המדיה. קריינים צעירים עם קולות שונים , ללא שבלונות מופיעים יותר ויותר בעיקר ברדיו, בפרסומות בטלוויזיה, ובערוצי תקשורת אחרים.

אין כל רע בקולות כמו דן קנר וכדומה, אך כיום בעולם המתפתח בקצב מסחרר, ראוי שיהיו התפתחויות גם בנושאים שונים, ובתוכם גם נושא העברת המסרים התקשורתיים. על כן עבודת הקריין גם היא התגמשה והפכה לפחות שבלונית ויותר עם אופי. למשל ברדיו אנו שומעים פרסומות כאשר הקריינים נותנים הרבה מן האופי שלהם לקריינות.

אם כן עבודת הקריין כיום היא מעניינת יותר משום שיש צורך בהעברת המסר הרצוי לקהל היעד על ידי קריינות המתאפיינת בסגנון מסוים ובנוסף עליו לתת ביטוי לפן האישיותי בקריינות.

זהו שינוי חיובי שכן יש מקום ליותר קיינים בתעשייה ולא רק לקריינים הנשמעים “אותו הדבר”.
עבודת הקריין היא ספציפית וטומנת בחובה דייקנות, רגישות, משחק ויכולת קולית. קריין אשר יש לו את כל המרכיבים הללו יעשה חיל והיתרון יהיה ניכר ונוכל להבחין בינו לבין קריינים פחות רגישים.

המלצה אישית: עבדו כמה שיותר. צברו כמה שיותר ניסיון ולימדו מן הטעויות, אל תחזרו על אותה הטעות פעמיים ונסו להשתפשף כמה שיותר. חקרו את הבעיות הקוליות שלכם ותנו להן מענה, מדובר ברגישות שצריכה להיות לכל קריין הרוצה לעבוד במקצוע זה.
בהצלחה!

מאמרים נוספים
Moran@Narration.co.il © 2018 כל הזכויות שמורות למורן לי קוגן
פתחו צ'אט
צרו קשר
רוצים לשמוע פרטים נוספים?
דילוג לתוכן